top of page

TIPS & INSPIRATIE

"Juiste plinten maken echt het verschil in je interieur"

Het lijkt maar een detail, maar oog voor detail draagt bij aan een mooi eindresultaat.
 

WAAROM PLAATS JE PLINTEN?

Om de overgang van de vloer naar de muur mooi af te werken, wordt er een plint geplaatst. Plinten vormen als het ware een buffer. Ze zorgen voor bescherming van de muren en voorkomen dat vuil of vocht schade aan de muur veroorzaken.

"Met plinten kan je spelen in je interieur. Landelijk, verrassend of hedendaags? Het kan!"
PLINTEN-1.jpg
PLINTEN-2.jpg

WELK TYPE PLINT HOORT WAAR?

Welk type plint je kiest, bepaal je helemaal zelf. Een paar tips & klassiekers:

In een kamer met hoge plafonds gaat de voorkeur naar hogere plinten. Zo creëer je een ruimtelijk gevoel. Geef je bovendien de plinten en de muur dezelfde kleur, dan vergroot je dat effect. Een accentkleur kan dan weer zorgen voor contrast, zodat je plinten een echte blikvanger worden.
In een modern interieur is een minimalistische plint erg populair. Een lage plint van 4 à 5 cm hoog benadrukt de strakke uitstraling van de ruimte. De plinten dezelfde kleur geven als de muur, creëert rust.

Een klassieke of kraalplint versterkt dan weer het authentieke karakter van een woning. De plint is in dat geval onmisbaar voor het totaalplaatje.

WELKE VOORDELEN HEBEN PLINTEN?

Elke plint heeft zijn eigen troeven. Zo biedt een hoge plint een meerwaarde bij een renovatie. Als de bezetting bij verbouwingen onderaan beschadigd is, kan een hogere plint onvolmaaktheden wegwerken. Een ander voordeel van dit type plinten, is de mogelijkheid om kabels weg te werken. Een praktische én stijlvolle oplossing!


Wanneer bestaande plinten niet kunnen worden verwijderd, zijn overzetplinten precies wat je nodig hebt. Onze producten zijn steeds in meerdere diktes voorradig, zodat ze altijd mooi aansluiten, op elke (bestaande) deurlijst.

Wens je de plinten niet af te werken, dan kan je ook kiezen voor een voorgelakte plint in een specifieke RAL-kleur.


 

PLINTEN-3.jpg
PLINTEN-4.jpg

WELK MATERIAAL KIES JE? EN WAAROM?

MDF-plinten hebben een hoge slijtvastheid, zijn makkelijk bewerkbaar en trekken of splinteren niet. Ze zijn ook iets voordeliger dan massieve plinten. MDF is bovendien vochtwerend en kan een korte tijd aan hoge vochtigheid worden blootgesteld. Houd er daarbij wel rekening mee dat MDF wel water kan opnemen. In dat geval zwelt het materiaal, maar door de verlijming zal de plaat niet uit elkaar vallen.
MDF-plinten zijn om die reden niet de beste optie voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Zorg ervoor dat de vlakken die in contact komen met vocht behandeld zijn met een sealer of lak.

Massief verlijmde plinten zijn zeer sterk en kunnen beter tegen vocht. Daarom zijn ze erg geschikt voor vochtige ruimtes. Door verschillende lagen hout te verlijmen, krijg je een uiterst stabiele en sterke plint. Bovendien is ook de primer gladder en mooier afgewerkt.

bottom of page