top of page
FSC-bomen.jpg

FSC GECERTIFIEERD

Een hart voor hout!

Hout heeft als natuurlijke en hernieuwbare grondstof heel wat voordelen ten opzichte van andere materialen. Wat echter wel belangrijk is, is om bewust te kiezen voor hout afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Aan de hand van verschillende labels, wordt het hout ingedeeld. Onze producten dragen een FSC-label en/of voldoen aan de FLEGT- en EUTR-normen (die de legale en duurzame herkomst garanderen). Door te kiezen voor onze producten draag je actief bij aan een beter milieu. Al onze houtsoorten zijn immers op een duurzame manier verkregen.

FSC-Code-2.jpg

FSC

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale non-profitorganisatie, opgericht in 1993. Ze streven naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Door te kiezen voor houtproducten met een FSC-claim, help je mee aan een verantwoord beheer van de bossen over de hele wereld.

Vraag naar onze FSC certified producten. We vertellen je er graag meer over!

FSC-bomen-1.jpg

FLEGT

Daarnaast voldoet ons materiaal aan de voorwaarden van het FLEGT Action plan. FLEGT staat voor Forest Law Enforcement Governance and Trade-beleid. Dat plan legt de EU-regulaties op betreffende illegale houtkap en zorgt ervoor dat het geïmporteerde hout van legale herkomst is. Elk land heeft zijn eigen label, gecontroleerd door de overheid.

bottom of page